volg ons via mail

donderdag 18 april 2013

BK lange partijen 2013 Jeugd te Heule


30 maart 

Vandaag de eerste speeldag van het Belgisch kampioenschap.
De match tussen Kenny en Keita draaide uiteindelijk uit op een remise. Maar de match van Anthon en Bert Deneef werd door Anthon gewonnen nadat hij een voordelige 5 om 5 nam met latere schijfwinst.

4 april 

Bert Deneef speelde tegen Kenny. Kenny was favoriet, maar speelt te snel en komt in een benarde positie terecht. Toen Kenny dacht dat hij een uitweg had gevonden trapte hij in een 7 om 6 met doorbraak naar dam. Niet zo makkelijk, maar hij had het zeker moeten zien.
6 april 

Jens en Kenny speelden een klassieke match dat ook een remise werd. Kenny is niet zo goed bezig,
Jens daarentegen begint al goed.10 april 

Keita en Jens speelden een salonremise.
Wouter verloor tegen Stijn een paar schijven en moest uiteindelijk ook opgeven.
In de namiddag speelde Keita tegen Bert Deneef en het werd uiteindelijk (je raad het nooit) ook remise.
Keita had de hele partij in handen, maar op het einde vergat Bert te winnen met een simpele 3 om 4 met doorbraak naar dam. Bij de cadetten speelde Wouter tegen Bert Van Hauwermeiren. Wouter maakte een foutje en dat werd onmiddellijk afgestraft, waardoor hij de partij verloor.
11 april 

Keita zou tegen Anthon gaan spelen, maar door een misverstand dacht Keita dat hij in de namiddag moest spelen. Omdat hij niet op tijd kwam opdagen, verloor hij de match. Bert Van Hauwermeiren speelde tegen Stijn. Stijn hield Bert vast in een grote opsluiting die Bert uiteindelijk de das om deed.
In de namiddag speelde Anthon tegen Jens, dat werd remise. De gebroeders Kindt speelden ook tegen elkaar en Stijn won uiteindelijk met een hielslag.12 april 

Vandaag de laatste speeldag van het kampioenschap. In de voormiddag speelden Jens en Bert Deneef. In deze partij stond Bert dominanter, maar hij maakte een paar fouten en Jens kruipt door het oog van de naald naar de overwinning. Ik denk dat de vader van Jens geen duiven, maar konijnen kweekt ;)
Bij de cadetten was het een beslissende match tussen Wouter en Bert Van Hauwermeiren. Maar Wouter trapte in een 3 om 3 naar dam, waarna hij heeft opgegeven.

                                               
                                                        De geniepige lach van een tevreden winnaar!!!
                                                                   Hij lust zijn tegenstander rauw =)


In de namiddag speelden Kenny en Anthon maar ze konden even goed nu spelen waardoor ze de prijsuitreiking in één keer konden doen. Het was een spannende match tussen Anthon en Kenny. Het werd een hekstelling, maar uiteindelijk vond Anthon toch de winst in het eindspel.


Bij de cadetten speelde Stijn kampioen tegen Bert Van Hauwermeiren. Niet zo verrassend won Stijn van Bert, maar toch heeft Bert voldoende weerstand kunnen bieden tegen zijn sterkere tegenstander.
's Avonds was het prijsuitreiking. Veel lovende woorden voor Kenny' s inzet die hij toont in het dammen en met de jeugd. Hij heeft o.a Bert voorbereid op en tijdens het BK en al zijn partijen geanalyseerd, waarvoor dank trouwens! Ondanks zijn mindere toernooi wil hij toch meegaan naar Polen als coach om de spelers bij te staan tijdens het Europees kampioenschap. Ook een proficiat voor Stijn die sterk speelde en alle partijen won en daardoor kampioen werd. Bert Deneef speelde verrassend goed bij zijn 1ste jaar Junioren.
Na de prijsuitreiking was er een korte receptie met een hapje en een drankje. In het algemeen was het een superleuk BK =)

3 opmerkingen: