volg ons via mail

zondag 24 maart 2013

Belgische Interclub 2012-2013 ronde 4

Vandaag was het de beurt aan Brussel om tegen ons te spelen in Kortrijk.
Materiaalmeester Kenny zorgde ervoor dat alles mooi klaarstond en om 13u konden we beginnen met de partijen. Wim op bord 1 mocht het opnemen tegen Jean-Claude Fabeck. Kenny op bord 2 speelde tegen Michel Noël. Keita zat op bord 3 tegen Henri De Broeck en waarzegger Alex voorspelde al dat hij tegen Luc Jennes moest, wat inderdaad zo bleek. De eerste partij die beëindigd werd was die van Kenny en Michel. Een klassieke partij waar het voordeel volledig bij Kenny lag maar Michel wist hem eruit te ruilen met een 3 om 3 waarna het voordeel voor Kenny nog miniem was. Maar uiteindelijk wist Kenny terug het voordeel op te bouwen en won later de partij. Kort daarna werd de partij van Keita en Henri ook gestopt.
Keita had de partij ook volledig in handen maar miste op een bepaald ogenblik een combinatie die beslissend was. Maar Keita had deze combinatie niet nodig en veegde Henri later positioneel van het bord.
Alex en Wim hadden wat meer moeite met hun Brusselse vrienden maar konden er toch van winnen.
Met bloed, zweet en tranen wist Alex een doorbraak te forceren die uiteindelijk beloond werd. En Wim die de langste partij speelde die dag, won ook nog door zijn Franstalige copain klassiek weg te blazen.
Kortrijk won met 8-0!!! Helaas geen fotomateriaal aanwezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten