volg ons via mail

donderdag 18 april 2013

Bk Rapid 2013 Genk


Zondag 14 april, de laatste dag van de paasvakantie :( Het mocht nog 2 weken langer duren voor mij, maar goed. Life goes on!!! In de vroege ochtend gingen Bert, Anthony, Kenny en Alex naar Genk het Belgisch kampioenschap Rapid gaan spelen. De heenreis verliep redelijk vlot. Kenny trainde Bert wat op een klein dambordje in de auto, de hekstelling voornamelijk. En Alex gaf Anthony wat combinaties.
Toen we aankwamen zetten we wat stoelen, tafels en het damgerief klaar zodat het toernooi van start kon gaan. Het toernooi was onderverdeeld in 2 klassen. Tijdens de middag was er ook tijd om zoals gewoonlijk.... jawel, een frietje te stekken. Na de middag zetten we het toernooi verder. Bert speelde een mooie hekstellingspartij tegen Rik Soete en won dan door een combinatie. De training van Kenny werpt al vroeg zijn vruchten af. Hij overmeesterde ook Johan Evens in een vastloopvariant in het klassiek. Hij mocht zeker topfavoriet genoemd worden dit toernooi. Anthony verloor veel punten omdat hij te snel speelde maar kon toch zijn enigste puntje afsnoepen van zijn clubgenoot Bert :)
In eerste klasse ging het er zwaarder aan toe. Ronald Schalley bleef heel alert elke partij en werd uiteindelijk kampioen. Kenny deed het niet zo goed dit toernooi en miste een paar winsten. En chauffeur Alex behaalde ook 1 puntje over het hele toernooi tegen Drawking (Remisekoning) Yves Vandeberg die ze allemaal remise speelde. Kenny behaalde dan toch een beker als 1ste Junior. Op de terugweg analyseerde Kenny en Bert hun partijen van het afgelopen toernooi. De terugreis verliep minder vlot, we stonden in een fille :( Kenny maakte ook duidelijk aan Anthony, omdat hij meestal te snel speelt, wat je moet doen nadat je tegenstander gezet heeft. Allereerst kijken of je een combinatie kan uitvoeren. Ten tweede bedenk je een plan. Ten derde kijk je of je tegenstander je plan eventueel kan dwarsbomen door een combinatie of een sterke tegenzet. Ten vierde bekijk je nog eens alles opnieuw, dus zetcontrole, en dan als laatste pas, speel je je zet.
Deze 4 regels vooraleer je zomaar een zet doet drongen wel in Anthony' s brein door na een paar keer herhalen :) Hopelijk komt er het volgende toernooi dat hij speelt, wat vordering met de tips die Kenny hem meegaf.

Eindresultaat:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten