volg ons via mail

dinsdag 14 oktober 2014

Vlaams kampioenschap interclub: Kortrijk kampioen 2014

Het eerste tornooi van het jaar in België is het Vlaamse kampioenschap blitz. Om de dag mooi te vullen wordt door de VDSL sinds enkele jaren er een tweede kampioenschap aan toegevoegd: het interclubkampioenschap. De titel in deze clubcompetitie is behoudens 1 uitzondering (2012 Eksel) telkens naar de Kortrijkse damclub de Phenix gegaan. Geen verrassing met een sterk team in de breedte: Jens, Kenny en Keita, aangevuld met af en toe een Wim, Alex, Rik of Bert. 
 
Dit jaar waren we dus opnieuw torenhoog favoriet, al was de concurrentie in aantallen een pak minder dan vorige jaren. Dit jaar slechts 1 uitdager in de vorm van Genk. Bijzonder spijtig maar rien à faire. Jammer dat er geen thuisteam kwam uit Eksel of een van de andere Limburgse clubs om de titel in eigen provincie (proberen) te houden.
 
Het Kortrijkse viertal bestond uit topscoorder Kenny, Jens (als afgevaardigde van de familie), good old faitfull Alex en de jonge knaap Bertolomeus. Genk kwam af met twee oude rotten in het vak: Jan Van Dijk (el flankspeler) en Rudi ten Berge. Speler drie en vier waren de jonge veulens Valère Hermans en Johan Evens.
 
Twee teams, dus een mooi tornooi van vier ronden, waarbij elke speler tegen elkaar kon spelen (niet gebruikelijk, maar wel eens leuk). Kenny liet geen enkel punt liggen in het tornooi (maar we hadden ook niet anders verwacht) en is hiermee topscoorder, met één puntje meer dan Jens (dekselse Valère). Bert had een iets zwaardere voormiddag, maar kon toch mooi remise spelen tegen Der Rudi en zelfs winnen tegen Johan !
 
Eindresultaat: nieuwe beker voor Kortrijk, met een mooie overwinning op het Genkse team !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten