volg ons via mail

dinsdag 18 februari 2014

Vlaams kampioenschap Rapid te Genk: 16/02/2014

In de beker van Vlaanderen zijn er vier manches: het VK Blitz, Rapid, het Guldensporentornooi en het Terrasdammen te Genk. De eerste manche (Vlaams kampioenschap Blitz) werd gewonnen door Hein De Cokere voor Keita en Jens. Op een vierde en vijfde plaats vinden we Jimmy en Yves terug.

Voor de tweede manche van de beker waren opnieuw 7 van de 12 spelers aanwezig (samen met organisator Johan Evens). Topfavoriet Hein kreeg het gezelschap van Keita, Kenny, Jimmy en Yves in de strijd naar een nieuwe titel. Veel jong geweld, aangevuld met de ervaring van Jimmy en Yves.

Voor onze club kwamen uit: Kenny, Keita, Wim, Rik en Wim. Ik weet niet of het met Valentijn te maken had, maar we kwamen met twee schotelvodden aan de start: Keita en Kenny. Kenny had een nachtje doorgetrokken en zijn bed niet meer gezien sinds zaterdagmorgen. Fris en monter kon je hem dus niet echt noemen. Keita stond scherper, maar kon ook best wel wat extra slaap gebruiken.

In een kampioenschap met 6 ronden, zijn het vaak de potjes tegen de mindere goden die het verschil maken voor het behalen van een eindoverwinning. Dit mocht Kenny al onmiddellijk aan den lijve ondervinden toen hij tegen Bram Devries verloor in de eerste ronde. Als hij nog niet wakker was voor de match, was hij dat zeker na de match. De overige 'toppers' uit eerste haalden wel 'vlotjes' hun punten binnen tegen hun tegenstander uit tweede.

In ronde 2, twee topmatchen: Yves vs Keita en Wim vs Jimmy. Ondanks goed spel van Wim en Keita (met een betere positie tot gevolg), kon geen van beiden afstand nemen van hun tegenstander. Twee remises tot gevolg. Een wakkere Kenny wist in de tweede ronde wel te winnen van Jan Vandijk en ook Rik behaalde twee punten tegen Luc Vanbekkevoort.

Ronde 3: Keita en Jimmy op gelijke hoogte met een gelijkspel: 1-1. Rik wint van Johan Evens, Kenny helemaal op dreef en met wint tegen Jos Vandeberg. Wim tot slot won na een hardbevochten match rond de voorpost van Valère Hermans, oude lepe krijger uit het verre oosten.

Ronde 4: verrassing: Wim wint tegen Hein. Paniek in de ogen van Hein: Wim na ronde 4 aan de leiding met 1 punt voor op Hein. We moeten echter vertellen hoe het zit. Na een klein foutje door te snel te spelen, verloor Hein een schijf. Hij bleef stevig druk zetten en gaan voor een remise. Een schoonheidsfoutje, want uiteindelijk speelt Hein in dit gezelschap het beste spel. Technisch sterk en héél onderlegd ! Kenny, op dreef, versloeg Keita. Kenny doet na deze ronde opnieuw mee voor de titel na puntenverlies van Hein. Rik daarentegen kwam een genadeloze Yves tegen.

Ronde 5: het zat er aan te komen: Wim vs Kenny. Sterk technisch spel van der Kenny, waarbij Wim in het begin een fout maakt, door Kenny de kans te geven een schijf aan te vallen. Wim verliest de schijf niet, maar Kenny kan zeer indrukwekkend tempo's maken. Met een theoretisch handigheidje (schijven 15-23) haalt hij de overhand. Weer iets bijgeleerd ! Gaat hij mij geen twee keer lappen (tot het weer zover is). Rik vs Janes: eindspel: 5 schijven in de hoek van de tegenstander (langs beide zijden) en een interessant eindspel dat Rik wint (al vraagt iedereen zich af hoe?).

Na deze ronde: Kenny en Hein op gelijke hoogte. Wim 1 puntje achter. Veel is nog mogelijk.

Ronde 6: Keita en Wim vlotte remise...dan ligt titelmatch open tussen Hein en Kenny. De winnaar gaat naar huis als overwinnaar. Bij remise kan er nog een derde hond mee gaan lopen. En...jammer voor onze club, maar Kenny verliest. Rik wint nog van Fortunato.

Er was nog één ronde te gaan, maar de computer gaf er de brui aan en zo ook de spelers.
Geen Wim of Kenny als number one, maar wel een oververdiende overwinning van Hein.
Een vice-kampioen en bronzen medaille is natuurlijk niet slecht. Hein evenaart de dubbel die Kenny vorig jaar neerzette door Vlaams kampioen blitz en rapid te worden. Geen verlening van de titel voor Kenny.

Rik bijzonder indrukwekkend met 8 op 12. Enkel Yves en Jimmy konden iets forceren tegen Rik. De overige matchen 4x 2 punten mee naar Kortrijk ! Vierde plaats in het algemene klassement tot gevolg.

Stand van 16 spelers (na onderverdeling klasse 1 & 2):
Klasse 1:
1. Hein De Cokere      10 op 12
2. Wim Dekimpe         8
3. Kenny Le Roy         8
4. Yves Vandebergh    7
5. Keita Desmet           7
6. Jimmy Depaepe       7
7. Valère Hermans       7
8. Janes Devries           6

Klasse 2:
1. Rik Devroe             8 (en 4de in eerste)
2. Bram Devries
3. Jos Vandeberg
4. Luc Vanbekkevoort
5. Johan Evens
6. Fortunato Conté
7. Antonio Amatobene
8. Jan Vandijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten