volg ons via mail

zondag 15 maart 2015

Clubkampioenschap Blitz ronde 1: favorieten houden elkaar in evenwicht (5/03/2015

Om de clubkampioen blitz aan te duiden, wordt ons kampioenschap gespeeld in 3 ronden. Na elke ronde wordt een klassement opgemaakt en de punten uitgedeeld volgens de positie die spelers behalen in elke ronde. De eerste krijgt 100 punten mee op basis van zijn klassement, de tweede 98 etc (behoudens gelijke stand). Na 3 ronden wordt een eindklassement opgemaakt, waarbij de beste twee resultaten meetellen. 2 Deelnames zijn dus voldoende om een titel binnen te halen.
 
In de afwezigheid van enkele (top)spelers: Kenny, Rik, Bert en Alex werd de eerste ronde bevochten onder 8 spelers, met als favorieten: Jens, Keita en Wim.  Hiernaast was er ook wat jeugd van de partij: Maxim, August en Anthony en enkele oudjes: Daniël en Freddy. Op verschillende vlakken een spannende strijd: spelen voor de beste clubspeler, beste oudje en beste jongere. Spanning !
 
Voor de jeugd kwamen in deze eerste ronde 3 spelers in aanmerking. Voor August, onze nieuwste aanwinst, was dit een eerste kennismaking met een tornooi. Winnen of gelijk spelen is meestal nog niet aan de orde, maar wel interessant om enkele vaardigheden onder de knie te krijgen. Een prettige partij toewensten (fairplay), de tijd optimaal gebruiken, stevig nadenken, oplossingen zoeken voor problemen en vooral met het juist hand de klok indrukken doe je het best in deze tornooi omstandigheden op. August kan best trots zijn op zijn eerste tornooi: hij speelde beheerst, dacht goed na over elke zet en toonde enkele mooie en boeiende partijen. Bovendien heeft August een natuurlijk gevoel voor een goede positie. Doe er nog wat ervaring bij en we hebben een nieuw topper in huis !
      Maxim en Anthony daarentegen moet je het klappen van de zweep niet meer leren. Beiden weten hoe je een tornooi moet spelen en winnen. Beiden wisten ze indrukwekkend Freddy een puntje af te snoepen.  In de onderlinge partij moest Maxim echter de duimen leggen voor Anthony. Resultaat: bij de jeugd 1. Antony Banderas, 2. Maxim Egels, 3 August.
 
Bij de oudjes ging de strijd tussen Freddy en Daniël. Freddy en Maxim kennen elkaar door en door, dus Daniël kon er al op rekenen dat Freddy hier een punt zou laten liggen. De verrassing van de dag kwam er echter toen Freddy  nog punten liet liggen tegen Anthony, maar dan wel een punt afsnoepte van Wim. Daniël speelde opnieuw een goed tornooi, won tegen de jeugd, maar moest de duimen leggen tegen Grootvader, Freddy. Daniël op plaats 5, Freddy op plaats 4. De strijd tussen de oudjes werd beslist in het voordeel van het oudste oudje.
 
In de top van het klassement ging de aandacht naar drie spelers: Keita, Jens en Wim. Wim lag onder tegen Keita. Jens tegen Wim, maar uiteindelijk werden het allemaal remises. Wim verloor nog een punt tegen Grootvader (al ontsnapte Wim aan de nederlaag), waardoor hij op 1 punt van de koplopers eindigde. Jens en Keita hielden elkaar in evenwicht. Alles winnen, behouden de onderlinge remises. Beiden staan dus in pole position na de eerste ronde.
 
Kenny heeft nog twee ronden om de situatie recht te trekken !
 
Blitz ronde 1 2015 AN AU DA FR JE KE MA WI totaal plaats  ET
Anthony   2 0 1 0 0 2 0 5 6 92
August 0   0 0 0 0 0 0 0 8 88
Daniël 2 2   1 0 0 2 0 7 5 94
Freddy 1 2 1   0 2 1 1 8 4 96
Jens 2 2 2 2   1 2 1 12 1 100
Keita 2 2 2 2 1   2 1 12 1 100
Maxim 0 2 0 1 0 0   0 3 7 90
Wim 2 2 2 1 1 1 2   11 3 98

Geen opmerkingen:

Een reactie posten