volg ons via mail

vrijdag 24 mei 2013

Dammen op de Sinksefeesten 2013

Op 19 en 20 mei stonden we op de Sinksefeesten met een damstand onder onze nieuwe tent.
Om 14u konden mensen die geïnteresseerd waren een kennismaking maken met het goddelijke damspel.

Dag 1

Op het eerste gezicht niet veel mensen die kwamen dus speelde Daniël Desmet en Kenny maar een potje.
Het was mooi weer, zonder regen en veel ambiance achter ons.
Alex, Keita en Rik kwamen ook om de mensen kennis te laten maken met onze sport!
Om 15 u gingen Daniël en Kenny maar een hamburger gaan eten bij het bekende kraampje dat altijd goed draait: Bertrand. Terug van weggeweest waren er al wat mensen bijgekomen. Rik speelde tegen een kleurling en won met de volgende stand (zie diagram 1)

Diagram 1
Rik met wit speelde nog het laatste geintje in de stand met 37-32 waarop de Afrikaan met de aanlokkelijke 18-22 antwoordde wat natuurlijk een lokzet was van Rik. Nadat 18-22 gespeeld was verschoof Rik spontaan schijf 31 naar veld 27 en de Afrikaan gaf op. Nadat we de stand opgeruimd hadden en het materiaal bij Da Franco gezet hadden gingen we nog iets gaan eten bij het lekkere Italiaanse restaurant dat ons trouwens ook sponsort. Keita' s spaghetti was te klein zoals gewoonlijk en at dan maar nog een Dame Blanche.
Alex en Kenny hadden ook genoeg met hun pizza en Rik ook met z'n spaghetti.


                                      Daniël was met plezier uitleg aan het geven aan de jeugd.Dag 2

Vandaag een koude dag. Het regende pijpenstelen. Maar dat weerhoudt de spelers van Damclub de Phenix niet om toch hun stand nogmaals uit te zetten. Vandaag kwam Wim ook eens een kijkje nemen en speelde simultaan tegen meerdere spelers. Onze voorzitter Freddy Egels passeerde ook eens en speelde een aantal potjes tegen Wim en Kenny. Daniël sloeg deze keer de hamburger over maar Kenny niet!
Later op de avond toen we bijna gingen opruimen kwamen er nog 2 Arabieren af die wouden spelen tegen ons. Ze schrokken op het eerste zicht hoe groot ons dambord was en ze legden in het Frans uit dat ze op een schaakbord damden. Geen probleem, we dekten een groot dambord af met videocassettes tot een 8x8 bord. De regels waren ook een beetje gemixt. Het bord moest een kwart gedraaid worden maar we losten dit op deer gewoon de schijven op de witte vakjes te zetten. Je mocht niet achteruitslaan, niet verplicht om meerslag te slaan en met de dam was er geen verschil. Dit soort van spelregels werd door elkaar geslaan met Russisch dammen en Amerikaans (checkers) Rik vond dat zo smerig dat achteruit nemen niet mag dus stelde hij Kenny maar voor als kandidaat. Even wennen voor Kenny maar uiteindelijk won Kenny nog met 5-2.
Nadat we al het materiaal in de auto van Daniël weggeborgen hadden gingen we terug naar Da Franco iets lekkers gaan eten. Tijdens het wachten maakte Kenny een bloem van zijn servet. Daniël kon vroeger een konijntje maken maar met zijn servet lukte het niet. Rik bestelde net zoals Daniël en Lasagne en Kenny nog een Hawaïaanse pizza. We hebben hier en daar ook blaadjes met onze informatie uitgedeeld aan de geïnteresseerden, hopelijk mogen we ze binnenkort ontvangen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten