volg ons via mail

maandag 19 november 2012

4-tallen toernooi Aagtekerke

17 november gingen Wim Dekimpe, Jens Dekimpe, Rik Devroe en Kenny Le Roy naar een toernooi in Aagtekerke. Het was een 6, 7-tal jaar geleden dat we nog naar dit toernooi zijn geweest.
In die tijd zat de zaal bomvol maar nu waren er maar 8 teams aanwezig waaronder 2 van België en 6 van Nederland zelf. Elk team bestond uit 4 spelers. Team Brussel bestond uit Michel Noël, Jean-Claude Fabeck, Luc Jennes en Henri De Broeck. En team De Phenix bestond uit Wim Dekimpe, Jens Dekimpe, Rik Devroe en Kenny Le Roy.
In totaal speelt ieder team 14 rondes dus een heen en terugronde. In de eerste helft deed team De Phenix het helemaal niet slecht want zij stonden 1ste gevolgd door team CBFZ. Kenny zat op bord 1, Jens op bord 2, Wim op bord 3 en Rik op bord 4. In de middag aten we snertsoep en een broodje. Het tweede deel van het toernooi moest iedereen van het team om de 2 ronden een bord opschuiven zodat iedereen een andere tegenstander heeft gehad. Zo speelde Jens ook een paar keer op bord 1 en Rik en Wim wisselden ook van bord 3 naar 4. Rik speelde een schitterend toernooi net als Wim want zij verloren bijna geen 1 match. Jens en Kenny speelden ook heel goed op bord 1 en 2 en raapten ook punten binnen. Het hele toernooi lang ging het tussen team CBFZ en team De Phenix. Iedere ronde bleef team De Phenix 2 punten voor op CBFZ. En dan de beslissende ronde: team De Phenix tegen team CBFZ. In de voormiddag wonnen we van ze met 6-2 en we dachten waarom in de namiddag ook niet?
We speelden de belangrijkste matchen tegen hen en jawel..... alweer 6-2! Na deze ronde was het de laatste ronde dus maakte het niets meer uit wat we deden, want we stonden 3 punten voor en de felicitaties kwamen al direct naar boven. We hoorden ze zelf zeggen dat ze die Belgen flink hebben onderschat! Dus we experimenteerden wat de laatste ronde en we speelden nog gelijk tegen dit team. We hopen dat we volgend jaar deze titel kunnen verdedigen!
                           


  Punten

        
1 De Phenix              25
2 CBFZ                    23
3 Aagtekerke 1        17
4 Goes/Zierikzee       17
5 Lammerenburg       11
6 Tholen                     8
7 Aagtekerke 2         7
8 50naire Brussel        4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten